jetmovingsupport.nl

Voor informatie over verhuizingen en meer!

Interview met Lauwrens: “Verhuizen naar de UK na de Brexit”

Verhuizen naar de UK beslaat een 3de van de business?

Ja dat klopt, we doen zo’n 450 verhuizingen per jaar heen en terug, maar dat gaat binnenkort wel behoorlijk veranderen. Dat komt dus door de Brexit, mensen zijn een stukje meer afwachtend geworden.

Mensen willen weten wat er gaat gebeuren qua immigratieregels bijvoorbeeld. Maar ook wat een Brexit gaat doen met de huizenprijs of wat de rest van de economie gaat brengen, niet wetende of contracten verlengd gaan worden.

Corebusiness is transport, wat staat jullie te wachten?

Douanezaken zijn met verhuizingen het grootste probleem. We gaan weer terug in de tijd als het ware. Dat betekend bijvoorbeeld dat elke zending uitgeklaard dient te worden vanuit Nederland. Andersom moet in de UK diezelfde zending weer worden ingeklaard. Daar gaat veel bureaucratie bij komen kijken. Dat hele douane proces gaat meer tijd kosten.

Daarvoor moet je naast extra mankracht bijvoorbeeld specifieke software aanschaffen om het efficiënt te laten verlopen.

Stel ik wil verhuizen naar de UK op 31 januari, kan dat?

Ja, dat moet lukken. Het begin moet sowieso goed gaan omdat de Britten blijven hameren op dat de “free flow of goods” moet doorgaan. Het is ook niet in hun belang om alles tegen te houden, wij als “buitenstaanders” zorgen toch voor economische vooruitgang.

Reageren je concurrenten ook op deze verandering?

Ja sommige wel, alleen zullen wij denk ik voor een gedeelte van de verhuizers meer B2B werk gaan oppakken. Omdat wij lagere kosten garanderen met ons efficiënte proces zullen we toch specialist worden en dat maakt dat verhuizers zullen gaan outsourcen aan ons.

Dat maakt de Brexit een kans?

Ja, zo kun je het wel zien inderdaad. Wat in eerste instantie een bedreiging is kun je ook zien als kans. Belangrijk is dat je het goed oppakt en snel schakelt.

Lauwrens is de eigenaar van verhuisbedrijf Henneken. Een internationaal 

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2020 jetmovingsupport.nl

Thema door Anders Norén