Als u gaat verhuizen dan wilt u natuurlijk de verhuiswagen zo dicht mogelijk voor de deur hebben staan tijdens de verhuizing. Helaas is het zo dat hier vaak niet van te voren over word nagedacht.

Elke meter die er extra gelopen moet worden is er 1 en hoe dichter de verhuiswagen bij de deur staat des te sneller bent u klaar en als u een verhuizing op uur tarief heeft afgesproken dan scheelt u dit ook nog eens geld en ook in geval van slecht weer zijn uw spullen zo snel mogelijk droog in de verhuiswagen.

Ook is het zo dat het overige verkeer geen hinder van uw verhuizing mag ondervinden omdat de gehele straat is afgesloten door een verhuiswagen tenzij u daar een verginning voor heeft aangevraagd bij de gemeente.

Begin met het bekijken hoeveel ruimte u nodig heeft om de verhuiswagen te parkerenen houd u ook rekening met de laadklep die vaak nog achter de auto uitsteekt zodra deze open is.

Ga vervolgens kijken wat dan de beste plek is om de verhuiswagen te parkeren en kijk of u deze plek(ken) vrij kunt houden op de verhuisdag door bijvoorbeeld afspraken te maken met de buren of uw eigen auto(‘s) op deze plek te parkeren en deze weg te halen zodra de verhuiswagen aankomt.

Ook kunt u bijvoorbeeld vuilcontainers of iets dergelijks op de plekken zetten met bijvoorbeeld een lint ertussen.

In sommige gevallen dient u een vergunning of een verkeers maatregel aan te vragen bij uw gemeente, dit is meestal het geval in geval van stremmingen door de verhuiswagen.
Het beste kunt u hierover even informeren bij uw eigen gemeente.