Plan uw verhuizing op tijd en zorgvuldig, en zorg dat er een duidelijke structuur in zit. Op deze manier zal alles op de verhuisdag snel en zonder problemen verlopen.  Om te zorgen dat u niks vergeet in de planning van uw verhuizing is er nu de verhuizen checklist. Door deze checklist te gebruiken behoud u het overzicht van welke stappen u nog allemaal moet uitvoeren voor uw verhuizing.

Hoe gaat u verhuizen?

Beslis zo vroeg mogelijk of u wilt verhuizen met een verhuisbedrijf, of  dat u liever alles zelf uitvoert . Indien u dit nog niet zo goed weet kunt u gebruik maken van het artikel- zelf verhuizen of uitbesteden.

Indien u er voor kiest om gebruik te gaan maken van een verhuisbedrijf, dan vind u het natuurlijk belangrijk dat u daar niet te veel voor betaald. Op deze website kunt u eenvoudig en zonder verdere verplichtingen 6 gratis offertes aanvragen bij verhuisbedrijven bij u uit de buurt.
Na de offerte aanvraag krijgt u dus van maximaal 6 verhuisbedrijven een passende offerte die u kunt vergelijken op prijs zodat u zeker weet dat u niet te veel betaald voor uw verhuizing.
Deze gratis tool kunt u natuurlijk ook prima gebruiken als u nog niet heeft besloten of u wel of geen verhuisbedrijf inschakelt. Door het gebruik van deze tool krijgt u namelijk meteen een beter beeld van de kosten die een verhuisbedrijf rekent.

Voor de verhuizing: Uitmesten!

Een verhuizing is het ideale moment om een grote opruiming te houden. Wellicht gaat u wat kleiner wonen en zult u een selectie moeten maken van welke spullen er mee verhuist kunnen worden en waar afstand van gedaan dient te worden.
Hoogst waarschijnlijk heeft u ook nog een zolder of een berging waar een heleboel spullen of rommeltjes liggen die u al jaren niet meer heeft gebruikt. Wellicht zitten hier ook spullen tussen die u bijvoorbeeld nog prima kan verkopen via bijvoorbeeld Marktplaats. Het geld dat u hiermee verdient zou u dan weer kunnen gebruiken om een deel van de verhuizing mee te bekostigen.

Uw nieuwe woning.

Als u een nieuwe woning heeft gevonden dan is het natuurlijk belangrijk dat u direct van een aantal zaken op de hoogte bent. Hier kunt u meer over vinden in het artikel Checklist nieuwe woning.
Probeer zo veel mogelijk zaken aan uw nieuwe woning af te hebben voordat u gaat verhuizen. Zodat u op de verhuisdag in ale rust in uw nieuwe verblijfplaats kan trekken.